قاسم سلیمانی گفت که کردستان عراق نباید استقلال پیدا کند
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران امروز یکشنبه دوم مهر مانوری نظامی را در منطقه شمال غرب کشور آغاز کرده است.
این مانور که در مناطق مرزی استانهای کردستان و آذربایجان غربی برگزار میشود، یک روز قبل از همهپرسی جدایی اقلیم کردستان از عراق آغاز شد.
به گفته فرماندهان سپاه در "رزمایش امنیتی محرم" یگانهای پیاده، زرهی، جنگال (جنگ الکترونیک)، هوانیروز و موشکی شرکت دارند.
تعدادی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران از جمله سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه، و سرتیپ محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، در آغاز این مانور حضور داشتهاند.
آقای پاکپور در ابتدای این مانور گفت "منطقه رزمایش از مناطق مورد علاقه ضدانقلاب در گذشته بوده که با انجام رزمایش ها و عملیات های مقتدرانه سپاه در آن منطقه از لوث اشرار و ضدانقلاب پاک شد".
این مانور همزمان است با سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق که در ایران از آن با نام "هفته دفاع مقدس" نام برده میشود.
- همهپرسی کردستان؛ ترکیه در مرز عراق مانور نظامی برگزار میکند
- هشدار ایران در مورد جدا شدن اقلیم کردستان: فقط عراق یکپارچه را به رسمیت میشناسیم
- عراق: اگر رفراندوم کردستان به خشونت بینجامد، مداخله نظامی میکنیم
انجام این مانور در آستانه همهپرسی استقلال اقلیم کردستان عراق از این کشور آغاز شده است. این همهپرسی قرار است فردا دوشنبه ۲۵ سپتامبر (۳ مهر) برگزار شود.
بسیاری از کشورها از جمله ایران و ترکیه که دارای مرز مشترک با کردستان عراق هستند با این همه پرسی مخالفند و درباره تبعات آن هشدار داده اند.
ژیار گل، بی بی سی -- سلیمانیه
شایعه حضور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، در سلیمانیه و کرکوک در فضای مجازی طرفداران همهپرسی داغ است. برخی از مطبوعات محلی میگویند او اینجاست تا مطمئن شود همهپرسی لغو میشود. اما کسی حتی سایه او را ندیده است.
یکی از فرماندهان سپاه دیروز (شنبه اول مهر) با رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه در آنکارا دیدار کرد. انتظار میرودفرماندهان نظامی هر سه کشور عراق، ترکیه، ایران به زودی با هم دیدار کنند.
هر دو کشور همسایه اقلیم کردستان، برای نشان دادن قدرت خود در نزدیکی مرزهای این اقلیم مانور نظامی برگزار کردهاند. همه نشانهها حاکی از افزایش فشارهای بیسابقه دیپلماتیک همراه با تهدید ترکیه و ایران برای توقف این همهپرسی است.
بسیاری از مقامات بلند پایهاتحادیه میهنی کردستان از دیروز یکی از پس از دیگری میگویند به نفع اقلیم کردستاناست کهپیشنهاد متحدین غربی و سازمان ملل برای تعویق همهپرسی قبول شود.
اتحادیه میهنی رابطه بسیار نزدیکی با ایران دارد. یکی از منابع اصلی درآمد منطقه تحت کنترل این حزب گمرکهای اقلیم با ایران است.
مشخص نیست ایران تا چه حد توانسته به بلند شدن صدای مخالفان در اتحادیه میهنی کمک کند، اما مسلما اختلافات میان این حزب در مورد همه پرسی به شایعه حضور قاسم سلیمانی در این منطقه دامن زده است.
ایران و ترکیه از مخالفان همهپرسی
چند روز پیش ترکیه نیز مانوری نظامی را در مرز مشترک با کردستان عراق آغاز کرد. بنا بر گزارشها این مانور که همچنان ادامه دراد امروز یکشنبه با شدت بیشتری در جریان بوده است.
دولت ترکیه مخالف برگزاری همهپرسی کردستان عراق است و حفاظت از تمامیت ارضی عراق را یکی از اصول سیاست خارجی ترکیه خوانده است.
- آمریکا از کردستان خواست همهپرسی استقلال برگزار نکند
- باقری: ایران و ترکیه بر مخالفت با همهپرسی استقلال کردستان عراق تاکید دارند
- ترکیه همهپرسی استقلال کردستان عراق را 'اشتباه بزرگ' خواند
ایران نیز از ابتدا با این همهپرسی مخالفت کرده است. هفته گذشته (یکشنبه ۱۷ سپتامبر) علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، تاکید کرد که ایران فقط دولت واحد، یکپارچه و فدرال عراق را به رسمیت میشناسد.
آقای شمخانی هشدار داد که "توافقات مرزی صرفا با محوریت دولت مرکزی عراق پابرجا بوده و جدایی اقلیم کردستان از دولت مرکزی عراق به معنای مسدود شدن تمامی معابر و گذرگاههای مشترک مرزی خواهد بود."
به گفته دبیر شورای امنیت ملی ایران "پس از آن (جدایی احتمالی کردستان) ایران در چارچوب تامین امنیت مرزهای مشترک در رویکرد خود برای مقابله با حضور و فعالیت ضدانقلاب ایرانی که در مناطقی از کردستان عراق تردد دارند به صورت جدی تجدید نظر کرده و با شیوههای کاملا متفاوت نسبت به گذشته رفتار خواهد کرد."
آمریکا نیز با این همهپرسی مخالف است. به گفته مقامات آمریکایی این همهپرسی به مبارزه با نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ضربه می زند. داعش هنوز در برخی از مناطق عراق حضور دارد.
نظرات
ارسال یک نظر