نیروهای اقلیم کردستان گفتند که مرزه ایران را به هم خواهیم زد
شورای عالی امنیت ملی ایران از مسدود شدن مرز هوایی ایران با اقلیم کردستان عراق به درخواست دولت مرکزی عراق خبر داده است.
بر این اساس "تمام پروازهای ایران به مقصد فرودگاههای سلیمانیه و اربیل و همچنین پروازهای عبوری از فضای ایران از مبدا اقلیم کردستان عراق متوقف شده است."
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، درخواست عراق را امروز یکشنبه دوم مهر (۲۴ سپتامبر) در جلسه فوق العاده خود بررسی کرده و تصمیم به بستن مرز هوایی ایران با کردستان عراق گرفته است.
همزمان دو خط هوایی ترکیش ایرلاین و اطلس ترکیه هم پروازهای خود به اربیل را متوقف کردهاند.
- همهپرسی کردستان؛ مواضع غربیها، اتحادیه اروپا و همسایگان
- مانور سپاه پاسداران ایران در آستانه همهپرسی کردستان عراق
- هشدار ایران در مورد جدا شدن اقلیم کردستان
به گزارش رسانهها، کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران گفته است: "با توجه به موثر واقع نشدن تلاش های سیاسی خیرخواهانه ایران و اصرار مسئولین اقلیم کردستان برای برگزاری رفراندوم در این منطقه، با در خواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی ایران بر روی پروازهایی که مبداء آن اقلیم کردستان است، مسدود شد."
آقای خسروی در عین حال گفته است: "تصمیم های عجولانه برخی مسئولین اقلیم کردستان ضمن محدود کردن قدرت بازیگری و گفت و گوی سازنده کردها در حاکمیت عراق، امنیت مردم کرد، کشور عراق و منطقه را با چالش های جدی مواجه می کند."
همزمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران امروز یکشنبه دوم مهر مانوری نظامی را در منطقه شمال غرب کشور آغاز کرده است.
این مانور در مناطق مرزی استانهای کردستان و آذربایجان غربی برگزار شده است.
گزارشهایی از پرتاب گلولههای توپ به درون اقلیم هم منتشر شده است.
همهپرسی استقلال کردستان عراق که قرار است فردا دوشنبه سوم مهر (۲۵ سپتامبر) برگزار شود با مخالفت بعضی کشورها از جمله ایران مواجه شده است.
از زمان مطرح شدن این همهپرسی، مقامهای عالی رتبه در ایران بارها مخالفت خود را با آن اعلام کردهاند.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هفته پیش گفته بود که ایران فقط دولت واحد، یکپارچه و فدرال عراق را به رسمیت میشناسد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفته بود: "توافقات مرزی صرفا با محوریت دولت مرکزی عراق پابرجا بوده و جدایی اقلیم کردستان از دولت مرکزی عراق به معنای مسدود شدن تمامی معابر و گذرگاههای مشترک مرزی خواهد بود."
همهپرسی پیش رو، در سه استان تشکیل دهنده منطقه خودمختار کردستان و همچنین مناطقی برگزاری خواهد شد که تحت کنترل نیروهای کرد هستند، اما عراق، بر تعلق آنها به حکومت مرکزی تاکید دارد.
حدود سه ماه پیش آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، در ملاقات با حیدر عبادی، نخستوزیر عراق، که به تهران سفر کرده بود با همهپرسی استقلال کردستان عراق مخالفت کرد.
در این دیدار، رهبر ایران با اشاره به سوابق تاریخی عراق گفت که این کشور "باید یکپارچه بماند و حق چنین کشوری، ایستادن بر روی پای خود و مقابله قدرتمندانه با کسانی است که به دنبال برخورد با عراق هستند."
حدود یک ماه پیش هم سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران که به ترکیه سفر کرده بود، در پی دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری آن کشور گفت که برگزاری همه پرسی "هم عراق، هم ایران و هم ترکیه را درگیر خواهد کرد".
او گفته بود: "به همین علت مقامات دو کشور تاکید دارند که چنین کاری امکانپذیر نیست و نبایستی صورت گیرد."
مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، گفته که مخالفتها با همهپرسی را نمیپذیرد، چون مخالفان رفراندوم هیچ "پیشنهاد جایگزینی" ندادهاند.
نظرات
ارسال یک نظر